2012-03-13, Metro, intervju: Kristen Bell
Kristen ”Veronica Mars” Bell spelar en extrovert konsult i nya serien ”House of lies”. Serien har premiär på Canal + i kväll. Metro ringde upp Kristen i Los Angeles och frågade ut henne om nya serien.


I den nya komediserien ”House of lies” möter tittarna en skrupelfri kvartett managementkonsulter som inte skyr några medel när de drar in sina feta arvoden. Don Cheadle och Kristen Bell spelar två av huvudrollerna.


Managementkonsulter porträtteras som, ja, jordens avskum i serien – hur väl stämmer det överens med verkligheten?


– Det är svårt för mig att säga, jag är ju skådespelare. Men jag tycker serien berättar något viktigt om vår tid; den ekonomiska situationen och hur människor försöker roffa åt sig. Och vad det gör med vårt samhälle, säger Kristen Bell.


”House of lies” har snart premiär i Sverige och jag vet att många här är förväntansfulla, delvis på grund av att ”Veronica Mars” var en stor hit här. Men ”House of lies” är en helt annan typ av serie – hur chockade kommer tittarna bli?


– Hyfsat chockade kanske – men på ett bra sätt. Serien försöker tackla olika tabun. Vi försöker vara lite provocerande och galna på samma gång. När det gäller min karaktär, Jennie, så kommer hon få en tydligare roll ju längre serien lider.


Var det en anledning till att du gick till den mer liberala betalkanalen Showtime – att det innebär mer frihet för alla inblandade?


– Ja, jag älskar den friheten. Att få möjlighet att skruva till saker och vara bisarr. Ur ett konstnärligt perspektiv är det viktigt att få det utrymmet. 


Men du var aldrig obekväm med sex- eller nakenscenerna?


– Ja och nej. Det var förstås inga scener som jag gjorde men som jag egentligen inte ville göra, men vissa scener var väl … mer nervösa än andra. På Showtime bryr sig heller inte publiken om sådant här på samma sätt. De räknar nästan med det, säger Kristen Bell.© kellmanlarsson.se + Good Feeling Design 2014